Plates Egzersizi Nedir Nasıl Yapılır

Yer egzersizleri yoga ve sonuç...
Yer egzersizlerini yoga unsurlarıyla birleştiren, gün geçtikce popüler hale gelen bir spor Pilates. Bu spor sağlıklı, sakatlanmalara karşı güçlü bir vücut yaratmayı hedefler. Pilates yer "matwork" hareketleri ve plastik top gibi aletlerle yapılan hareketler olmak üzere yaklaşık 500 hareketten oluşan, tüm vücut için bir kondisyon programıdır. Bugün bir çok salonda 30-40 temel hareketin kullanıldığı programlar uygulanmaktadır.

Spora adını veren, Alman Joseph Pilates 1930larda bu egzersiz metodunu dünyaya tanıttı. Pilates, çocukluğunda bir çok hastalık geçirmiş. Vücudunu yattığı yerden güçlendirecek, direncini arttıracak hareketler keşfetmeye başlamıştır. Spor yöntemi olarak bu hareketleri 1. Dünya Savaşı sırasında sakatlanan ve hareketsiz kalan askerleri güçlendirmek ve rehabilite etmek için geliştirmiştir. Bugün bu yöntemin doğru nefes almaktan, doğru bel kemiği ve kalça hizalaması yapmaya, vücudun doğru pozisyonlarda durmasını sağlamaya kadar pek çok yararları olduğunu biliniyor.

Pilates egzersizlerinin amacı; karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir iskelet oluşturmaktır. Pilatese göre vücut merkezi, derindeki kaslarla bel kemiğine en yakın kaslardan oluşur. Klasik egzersizlerde zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslar güçlenme eğilimindedir. Bu da dengesiz adale yapısına, kronik bel ağrısı ve sakatlıklara yol açar. Pilates'te kas yapısı bir bütün haline getirilir. Kilo vermeseniz de ince görünürsünüz. Sakatlanmaları zorlaşır. Dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır.

Her 10 kişiden 8'i, yaşamının bir döneminde, iskelet ve kas sistemi sorununun etkisi altında kalıyor. Omurganın düzgün kullanılmadığı, vücut dengesinin bozuk olduğu oturuş şekilleri, duruş bozuklukları, yanlış oturuş pozisyonlarında uzun süre kalınması ve tekrarlanan hareketler; kaslarda gerilme, yorgunluk ve stres giderek ağrılı kas spazmlarına yol açıyor. Sonucunda kişilerde sırt ve boyun ağrıları şikayetleri ortaya çıkıyor. Pilates egzersizleri omurganın daha sağlıklı, vücudun doğru pozisyonda duruş alışkanlığını kazanmasını sağlıyor. Pilates'in en önemli özelliği, tüm vücudu esneterek omurların arasını açmasıdır. Böylelikle vücutta zamanla meydana gelen yığılmaları yok etmektedir. Hatta omurların açılması nedeniyle 2 santimetreye kadar boyun uzaması bile mümkündür. Pilates düzenli yapıldığında duruş bozukluğu ve stresten kaynaklı sırt ve boyun ağrılarına çözüm olabilen bir egzersiz programıdır.

Pilates temel hareketleri için hiçbir alete gerek olmaması, egzersizi hayatınızın içine taşımanızı sağlayacak. Masa başı çalışan bir kişiyseniz özellikle tavsiye ediyoruz. Meraklısına Pilates'in magazin dünyasında yıldızların sporu olarak geçtiğini de hatırlatalım


0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Pilates izle Plates videoları indir Ebru Şallı. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.