Sırt ve Boyun Egzersizleri

Aslında insan hareket etmek üzerine planlanmış bir canlı. İki ayak üzerinde durabilme avantajı nedeniyle ellerini daha ince işlerde kullanarak kendi yaşamını kolaylaştırabiliyor. Ama günümüzde maalesef çok fazla ayaklarımızın üstünde duramıyoruz. Masa başı çalışanlar sabah oturdukları masadan genelde mesai bitiminde kalkıyorlar ve bu durumda planlandığımızın tersine gitgide robotlaşıyoruz. Eklemlerimiz vazifelerini yitiriyor, şeklini aldığımız bilgisayarlarımız yüzünden kemiklerimiz birbirinin içine geçiyor. Değişime tepki veren vücudumuzdaki ağrılar ve bitmeyen kronik yorgunluğumuz iş gücümüzü düşürüyor.

Yapılan araştırmalarda kas iskelet sistemi probleminin çoğunlukla masa başı çalışanlarda, öğrencilerde, kameramanlarda, fotoğrafçılarda, örgü ören ve takı tasarımı gibi ince el işleriyle uğraşanlarda görüldüğü ortaya çıkıyor. Bel, boyun ve sırt ağrılarının oluşmasında uzun süre aynı pozisyonda kalmak, düzgün vücut duruşunu koruyamamak, uygun olmayan çalışma koşulları, hareketsiz yaşam, kas zayıflığı, aşırı duygusal yüklenme ve stres büyük rol oynuyor.


Evde Pilates Yapmak İsteyenler

Pilates öncesinde veya sonrasında yapacağınız tempolu yürüyüş, pilatesi destekleyecek en güzel kardiyovasküler çalışmadır. Bu yürüyüşü olabildiği kadar açık havada yapmaya gayret gösterin. Bol oksijenle kan dolaşımınızı daha rahat hızlandırabilir metabolizmanızın performansını yükseltebilirsiniz.

Düzenli pilates yapıyorsanız artı ağırlık çalışarak sadece kaslarınıza hamallık yaptırmış olursunuz.

Pilates Zayıflatırmı

Plates ne işe yarar?

Pilates, kas yapısının güçlenmesine, vücudun esneklik ve daha düzgün bir duruş kazanmasını sağlar. Eğer pilates yapan kişi aynı zamanda yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygularsa, kilo vermese bile ince bir görünüm kazanır. Fakat pilates yapan kişi aynı zamanda “kişiye özel” bir zayıflama diyeti de uygularsa zayıflama sağlanır. Bu şekilde zayıflamanın çoğu yağ dokusundan gerçekleşir ve kas dokusu kaybı azalır. Bunun dışında kas güçlendirici bir faaliyet olan Pilates ile metabolizmayı bir miktar arttırmak söz konusu olur.

Plates Topuyla Oyun Oynama



Back to Home Back to Top Pilates izle Plates videoları indir Ebru Şallı. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.