Pilates Topu Nedir Nasıl Kullanılır


Egzersiz topu aynı zamanda pilates topu ve Swiss ball olarak da bilinir ve çapları 55cm - 75cm arasında değişir. Bu büyük toplar pilatesin yanı sıra yoga ve günlük egzersizler için de kullanılır. Egzersiz toplarının pilatesin babası Joseph Pilates tarafından icat edilmediğini biliyoruz. Bu topların kullanımındaki asıl amaç denge üzerine kurulu egzersizlerin en verimli şekilde uygulanmasıdır. Bu yüzden bu top denge topu olarak da bilinir.

Egzersiz topunun görevi dengede durmaya çalışırken vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırmamızı sağlamaktır. Bu yüzden pilates yaparken bu toplar tercih edilir. Topun gevşek ve dengesiz yapısı dengede kalmayı güçleştirir. Topun üstünde belirli hareketleri yapıp dengede kalmaya çalışırken tüm ana kaslarımızı zorlarız. Sadece topun üstünde oturmayı denerseniz bile bacak ve kalça kaslarınızın zorlandığını hissedebilirsiniz. Bu topları internetten veya spor malzemesi satan bir çok mağazadan 20-40 ytl fiyat aralığında bulabilirsiniz.


0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Pilates izle Plates videoları indir Ebru Şallı. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.